Menu
2 (40%) 1 vote

Feestelijke rolletjes van romige mayonaise met frisse pesto

Print Friendly, PDF & Email
  • ca. 15
  • 6 min
  • 20 min
  • 0 min
  • 1 komkommer of koolrabi
    2 eieren
    4 eetlepels milde extra vierge olijfolie of walnootolie
    ½ theelepel mosterd (optioneel)
    2 eetlepels verse kruiden, fijngehakt
    1 eetlepel edelgistvlokken
    1 eetlepels citroensap of (appel)azijn
    1 bosje verse kruiden, bijv. basilicum of peterselie
    100 gram olijven
    1 teentje knoflook, geperst
    1 eetlepel olijfolie
    zwarte peper en zeezout, naar smaak
  • Kook de eieren ca. 6 à 7 minuten in een pannetje met water. Koel ze daarna snel af in koud water. Pel de eieren en laat ze volledig afkoelen (anders gaat de mayonaise schiften).
    Was de komkommer (of schil de koolrabi) en schaaf over de lengte in zeer dunne plakken m.b.v. een mandoline of kaasschaaf.
    Maak de mayonaise als volgt: Plaats de eieren met de 4 eetl. olie, mosterd, 2 eetl. kruiden, edelgist, citroensap, peper en zout in een smalle mengbeker (of keukenmachine). Pureer met een (staaf)mixer tot een dikke mayonaise-achtige saus.
    Maak de pesto als volgt: Hak de bos kruiden fijn en snijd olijven in een zeer kleine brunoise (of maak de pesto in de hakmolen of vijzel). Meng de olijven met de olijfolie en knoflook. Voeg peper toe naar smaak.
    Bestrijk de komkommerplakken met een dun laagje mayonaise en rol voorzichtig op. Schep op elk rolletje een beetje pesto en serveer evt. met een prikkertje.
  • http://www.oerspronkelijk.nl/romige-pesto-rolletjes/
  • Oerspronkelijk - Romige pesto rolletjes

Categorieën:   Eieren, Groente, Notenvrij, Snacks, Vegetarisch

Comments