Menu
2 (40%) 2 votes

Pepernoten zonder granen!

Print Friendly, PDF & Email
  • 4
  • 15
  • 5
  • 20
  • Ingredienten:
    - 100 g hazelnootmeel
    - 1/3 theelepeltje baksoda
    - 3 theelepels speculaaskruiden
    - 3 eetlepels honing
    - 1 kleine ei
  • Droge ingredienten goed mengen. Natte ingredienten goed mengen. Beide door elkaar mengen. Oven op 175 graden. Maak met behulp van twee theelepels kleine bolletjes van het deeg op een bakplaat. (Let op ze worden wat groter in de oven!) 15 minuten in de oven schuiven! Daarna eerst laten afkoelen zodat de pepernoten harder worden.

    Wil je het met chocolade coaten? Dan een reep pure chocolade au bain marie smelten (in een pannetje boven een pan met heet water) en over de afgekoelde pepernoten druppelen. 20 minuten in de koelkast leggen zodat de chocolade stolt.

    In een afgesloten koekblik kun je ze 3 - 4 dagen bewaren, maar ik vermoed dat ze niet zolang blijven liggen.
  • http://www.facebook.com/inperspectief/
  • In Perspectief Groningen

Categorieën:   Eieren, Snacks, Vegetarisch

Comments

  • Posted: 9 november 2014 15:40

    geertje

    Gemaakt. Het was zalig