Menu
Beoordeel dit recept

Zuivelvrije kaas op basis van groente, met een beetje gelatine, maar voor de stevigheid en de structuur van gesmolten kaas heb ik tapioca gebruikt.

Print Friendly
  • 4
  • 5
  • 15
  • 4 uur
  • 100 ml water
    2 theelepels gelatine poeder (of agar agar)
    175 gram gestoomde of gekookte groenten (bijvoorbeeld courgette en pastinaak, dat heb ik deze keer gebruik)
    4 eetlepels milde olijfolie (of deels walnootolie)
    1 theelepel zeezout
    3 eetlepels tapiocameel
    1 eetlepel edelgist
    1 theelepel appelazijn
  • Roer de gelatine door het water en laat enkele minuten staan. Pureer de gare groenten met het water (met gelatine) tot een gladde puree. Verwarm in een pannetje de groentenpuree met olijfolie, zout en tapioca en blijf voortdurend roeren. Breng langzaam aan de kook en laat al roerend 2 minuten garen tot het begint te glanzen. Zet het vuur uit en roer edelgist en appelazijn er door. Schep het mengsel in schaaltje bekleed met bakpapier. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
    De kaas is zowel warm als koud te serveren.
  • http://www.oerspronkelijk.nl/zuivelvrije-smeltbare-kaas/
  • Oerspronkelijk - Zuivelvrije smeltbare kaas

Categorieën:   Auto-immuun, Budget recept, Ei-vrij, Groente, Notenvrij, Sauzen en dressings

Comments