Menu
Peachy Paleo

Zelf ghee maken (met kruiden)

Ghee heeft een sterkere smaak dan roomboter en is vooral lekker bij het bereiden van vlees. Ook je omeletje bakken in ghee is heerlijk. Of doe een mespuntje door gestoomde groenten voor wat extra smaak. Je kunt het heel makkelijk zelf maken!

Print Friendly
  • 500 ml
  • 0 min
  • 25 min
  • 0 min
  • •2 pakjes ongezouten roomboter (grasgevoerd)
    •1 takje verse marjolein
    •2 takjes verse rozemarijn
    •5 takjes verse tijm
    •1 teentje knoflook
  • Snijd de roomboter in blokjes en hak de kruiden (met steeltjes en al) en knoflook grof.

    Verhit de boter in een pannetje op laag vuur en voeg kruiden en knoflook toe.

    Roer dit af en toe door, totdat de boter volledig gesmolten is.

    Laat het pannetje ongeveer 15 minuten op laag vuur staan, zonder deksel en zonder te roeren. Na een paar minuten ontstaat er wit schuim op de boter en zal het mengsel zachtjes gaan pruttelen. Na nog een minuut of 10 wordt het gepruttel steeds minder.

    Houdt het mengsel goed in de gaten, het mag niet verbranden. Haal het pannetje van het vuur.

    Leg een kaasdoek (theedoek werkt ook prima) over een kom en giet het mengsel door het doek. Hiermee filter je het melkschuim, kruiden en knoflook uit de ghee.

    Giet de ghee over in een luchtdichte pot en laat deze onafgesloten afkoelen.

    Plaats het deksel op de pot als de ghee is afgekoeld en bewaar deze in de koelkast.

    Tip: Wil je liever een traditionele ghee maken, laat dan de kruiden en knoflook achterwegen. Het proces is verder helemaal gelijk.
  • http://www.peachypaleo.nl
  • Peachy Paleo

Categorieën:   Ei-vrij, Notenvrij, Sauzen en dressings

Comments

  • Posted: 15 januari 2015 16:40

    AR

    Leuk, ik ga het proberen. Weet jij waar ik kan grasgevoerde roomboter kopen? Of paleo-friendly ghee? Alvast bedankt
    • Profielfoto van EetPaleo

      Posted: 2 februari 2015 07:40

      EetPaleo

      Bij de EkoPlaza of Marqt hebben ze dit zeker!