Menu
Beoordeel dit recept

Pomamole. Juist ja. Wat het is? Een soort guacamole, maar dan met granaatappel. (‘pom’ komt van ‘pomegranate’ = granaatappel en ‘amole’ komt natuurlijk van guacamole)
Helaas is dit niet mijn eigen uitvinding, dat was leuk geweest natuurlijk, maar ik geef het eerlijk toe. Tijdens mijn tripje naar Londen liep ik door de Whole Foods Market op zoek naar een lunch. Bij het guacamole assortiment zag ik ineens de Pomamole staan; mijn interesse was gewekt! Ik heb het die dag niet gekocht, maar het idee is in mijn hoofd blijven hangen. Het leek me namelijk een ontzettend lekkere combinatie. Deze week probeerde ik het zelf uit en dat was dan ook een groot succes. Voortaan maak ik geen guacamole meer, maar pomamole!

Print Friendly, PDF & Email
  • 2
  • 1
  • 15
  • 1
  • 2 rijpe avocado's
    1 sjalot, gesnipperd
    1 teen knoflook, heel fijn gesneden
    peper en zout
    sap van 1 limoen
    pitjes van ½ granaatappel
  • Halveer de avocado's en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees in een kom en prak dit heel fijn met een vork.
    Meng sjalot, knoflook, peper en zout en limoensap door de avocadopuree en schep er op het laatste moment de granaatappelpitjes doorheen.
  • http://www.eetpaleo.nl/groente/pomamole/
  • Pomamole - een recept van EetPaleo.nl

Categorieën:   Auto-immuun, Ei-vrij, Fruit, Klaar in 15 minuten, Notenvrij, Sauzen en dressings, Vegetarisch

Comments