Menu
5 (100%) 1 vote

Deze hummusdip / -spread is op basis van courgette in plaats van kikkererwten waardoor het ook prima binnen een paleo / AIP voedingspatroon past. Ik serveer het bijvoorbeeld bij pizzapuntjes.

Print Friendly, PDF & Email
  • 2
  • nvt
  • 10
  • nvt
  • - 1 courgette
    - 75 ml olijfolie
    - 1 sinaasappel, bio
    - bosje basilicum (ca. 15 - 20 gram)
    - 1 teentje knoflook
    - snufje zeezout en zwarte peper
    - snufje curcuma
  • Rasp de oranjeschil van de sinaasappel en houd dit apart en pel de rest van de witte schil van de sinaasappel. Pureer de courgette (met schil en al), 50 ml olijfolie, de helft van de sinaasappelrasp, vruchtvlees van de sinaasappel, 10 blaadjes basilicum en knoflook in een keukenmachine / hakmolen tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.

    Meng voor de pesto de rest van de sinaasappelschil, de rest van de basilicum en 25 ml olijfolie tot een pesto in een klein hakmolentje. Breng op smaak met peper, zout en curcuma.

    Serveer de hummus met de pesto er bovenop of er licht door geroerd.
  • http://www.oerspronkelijk.nl/courgette-hummus/
  • Oerspronkelijk - Courgette hummus

Categorieën:   Auto-immuun, Budget recept, Ei-vrij, Groente, Klaar in 15 minuten, Notenvrij, Sauzen en dressings, Vegetarisch

Comments