Menu
2.7 (53.33%) 3 votes

Nachtschadevrije saus, lekker voor bij de barbecue, fondue, kleine gehaktballetjes, gamba’s, of bijvoorbeeld op een hamburger. Meer over zelf saus maken.

Print Friendly, PDF & Email
  • 10
  • 20
  • 30
  • 15
  • - 1 klein bietje, geschild (ca. 75 gram)
    - 1 zoete aardappel, geschild (ca. 225 gram)
    - 2 - 4 cm verse gemberwortel (afhankelijk van hoe scherp je de saus wilt)
    - 2 eetlepels appelazijn
    - 2 abrikozen, ontpit
    - 2 teentjes knoflook, gepeld
    - 150 ml water
    - snufje kurkuma
    - zwarte peper, naar smaak
  • Snijd het bietje en de zoete aardappel in stukken. Breng in een pan het water met de stukken biet en de teentjes knoflook (voor milde variant) aan de kook. Voeg na 10 minuten koken de zoete aardappel toe en kook alles samen nog 10 minuten tot zowel de aardappel als het bietje gaar zijn. Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen (zonder dit af te gieten). Schil de gember en rasp op een fijne rasp. Pureer in een keukenmachine (of met een staafmixer) de biet, zoete aardappel (incl. kookvocht), knoflook, geraspte gember, appelazijn, abrikozen en kurkuma tot een gladde saus. Breng op smaak met zwarte peper. Zet de saus enkele uren in de koelkast zodat de smaken in kunnen trekken.
  • http://www.oerspronkelijk.nl/barbecuesaus/
  • Nachtschadevrije barbecuesaus

Categorieën:   Auto-immuun, Ei-vrij, Groente, Notenvrij, Sauzen en dressings

Comments

  • Posted: 13 juli 2014 11:04

    Jootje

    Deze bbq-saus heb ik geserveerd bij de gehaktballetjes met pistachenoten. Heel lekker. Wel opletten dat er voldoende water bij gaat. 150 ml was wat weinig en het ging bijna mis!
  • Posted: 14 juli 2014 07:04

    Oerspronkelijk

    Leuk om te horen dat je de saus ook zo lekker vindt. Had je de deksel op de pan tijdens het koken? Dat scheelt veel vochtverlies.
  • Posted: 15 juli 2014 18:32

    Jootje

    Nee ik had de deksel er niet. Ik wilde tussendoor een beetje roeren. Maar dat klopt wat je zegt. Volgende keer let ik beter op!