Menu

HOE WERKT HET?

Paleo Foodies is ontstaan met het doel een grote Paleo community te vormen waar je ontzettend veel gezonde en lekkere Paleo recepten kunt vinden. Zo hoeft het voor niemand moeilijk te zijn om gevarieerd en gezond te eten.

Iedereen mag hier zijn/haar recept delen, mits het een Paleo recept is en dus vrij van granen, peulvruchten, melkproducten, soja en suiker. (zie ook: Wat is Paleo?Je hoeft hiervoor absoluut geen topkok (of fotograaf) te zijn, alle recepten zijn welkom.
Lees eerst onderstaande informatie door om te leren hoe je zelf een recept kunt plaatsen op Paleo Foodies, je zult zien dat het erg eenvoudig is!
Kom je er echt niet uit? Neem dan contact met me op via het contactformulier.

Recepten delen
Wil je ook een recept delen? Maak dan eerst een account aan en volg de aangegeven stappen. Ben je eenmaal geregistreerd, dan kun je beginnen met het plaatsen van je eerste recept! Zorg er voor dat je een duidelijke foto van het gerecht hebt, deze kun je bij het recept uploaden. Daarnaast is het belangrijk dat het recept echt klopt, controleer dus altijd de ingrediënten en hoeveelheden en zorg voor een duidelijke omschrijving van de bereidingswijze. Op die manier zullen anderen jouw recept ook echt willen gaan maken.
Meer tips en een gedetailleerde uitleg vind je onderaan dit artikel.

Community
Ieder recept kun je een aantal sterren geven
 (1 ster als je het niet lekker vond, of 5 sterren als je het juist heel lekker vond). Daarnaast kan er op de recepten gereageerd worden, wanneer iemand bijvoorbeeld een vraag heeft over de bereiding, of zelf een lekkere variant heeft gemaakt. Zo helpen we elkaar!
Bovendien kun je andere gebruikers via hun profiel een vriendschapsverzoek sturen, zo kun je de recepten van diegene nog gemakkelijker volgen.
De beste en mooiste recepten zullen dagelijks worden gedeeld via Facebook en Pinterest, en er verschijnt iedere week een nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste recepten.

Meer verkeer naar jouw website
Wanneer je zelf een eigen website met recepten hebt dan vind ik het natuurlijk heel leuk wanneer jouw recepten ook op Paleo Foodies komen te staan. Bij ieder recept wat je plaatst kun je een link naar jouw eigen website toevoegen met daarbij een tekst naar keuzen. Ook kun je je website in je profiel vermelden. Op die manier kunnen anderen jouw website gemakkelijk terugvinden. Wanneer ik je recept uitkies om te delen via verschillende social media kanalen en/of de nieuwsbrief, dan wordt jouw website natuurlijk ook duidelijk vermeld.

De recepten
Bij ieder recept kun je een aantal icoontjes tegen komen, hiermee kun je in een oogopslag zien of het betreffende recept voor jou geschikt is. Zo kan een recept bijvoorbeeld geschikt zijn voor degenen die het auto-immuun protocol volgen, of voor degenen die geen eieren, noten of vlees/vis eten.

diet-info-legenda

Registreren en inloggen
Onderstaande foto geeft precies aan waar je in kunt loggen. Onderaan het inlogformulier zie je ook ‘Registreren’ staan. Klik hierop wanneer je een nieuw account aan wilt maken. Heb je je geregistreerd? Dan krijg je eerst een bevestigingsmail waar je op moet klikken. Heb je geen e-mail gehad? Kijk dan eens in je map met ongewenste e-mail, daar kan het mailtje per ongeluk in terecht zijn gekomen.

inloggen

Een recept uploaden
Zodra je in bent gelogd verschijnt de tekst ‘Plaats nieuw recept’ in de menubalk. Klik hierop om te beginnen met het uploaden van een recept.
Onderstaande foto laat je precies zien welke stappen je moet doorlopen om je recept volledig en succesvol te kunnen uploaden. Degenen die een eigen website met recepten hebben kunnen onderin het formulier de link naar hun website toevoegen: deze link wordt toegevoegd in de vorm van een button met een tekst. De tekst die op jouw button komt te staan kun je zelf invoeren, gebruik hierin bijvoorbeeld de naam van je website.
Let op: na het plaatsen van een recept is deze nog niet direct zichtbaar op de website! Deze moet eerst goed worden gekeurd door de admininstrator van de website. Plaats je recept dus niet twee keer.

recept plaatsen

      • inloggen
      • recept plaatsen
      • diet-info-legenda

Comments