Menu
Sla bootjes

Sla bootjes

Tijd voor een feestje!
Vandaag hebben wij deze heerlijke sla bootjes gegeten bij de lunch. Het is jonge romanasla gevuld met tonijnsalade, gehakt en eiersalade. Ik vind sla-bootjes altijd zó feestelijk staan! Leuk als je visite hebt of gewoon voor een heerlijk zondagse lunch!

Laat verder gewoon je fantasie de vrije loop want je kunt ze natuurlijk met werkelijk van alles vullen, enk ook aan salsa, guacamole, koolsalade, selderijsalade, etc. etc. En met de sla kun je natuurlijk ook alle kanten op die je wilt, witlof bootjes zijn natuurlijk ook heel lekker!

Print Friendly
  • 4
  • nvt
  • 45
  • nvt
  • TONIJNSALADE:
    1 blikje tonijn op water of olijfolie basis
    1 flinke schep mayonaise
    Peper en zout naar smaak
    Optioneel; fijngesneden appel
    EIERSALADE:
    3 eieren
    1 grote augurk
    1 flinke schep mayonaise
    Ketchup
    Bieslook
    Peper en zout
    Optioneel: gehalveerde cherrytomaatjes
    GEHAKTVULLING:
    250 gram gehakt
    Doosjes champignons
    1 ui
    2 tenen geperste knoflook
    Peper en zout
    Optioneel; Tijm of andere kruiden naar smaak
  • TONIJNSALADE:
    Meng alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
    EIERSALADE:
    Snij de eieren en de augurk fijn.
    Meng met de mayonaise en ketchup en breng op smaak met zout en peper.
    GEHAKTVULLING:
    Snipper het uitje en snij de champignons in kleine stukjes.
    Fruit het uitje samen met de knoflook.
    Voeg de champignons toe en bak deze even mee.
    Voeg de gehakt toe en bak deze rul.
    Breng op smaak met zout, peper en kruiden.
  • http://www.oerkracht.nl/sla-bootjes/
  • Sla bootjes

Categorieën:   Budget recept, Eieren, Lunch, Ontbijt, Rundvlees, Snacks, Vis

Comments