Menu

pompoen pannenkoek hartig

Beoordeel dit recept

Hartige pompoen pannenkoek

Print Friendly, PDF & Email
  • 4
  • 15
  • 20
  • 1
  • 300 gram flespompoen
    125 gram boekweitmeel
    250 gram spekblokjes
    1 potje zongedroogde tomaten
    versgemalen peper
    Kipfilet
    Tauge
    Water tot je beslag goed is.
    1 ei
  • Was de pompoen, verwijder de pitten en snijd in grove stukken.Kook de pompoen in water in circa 6 minuten tot de schil zacht is.Maak ondertussen het beslag: meng boekweitmeel, water, ei en een snufje zout met de staafmixer door elkaar.Als de pompoen gaar is, afgieten.Voeg de pompoen toe aan het beslag en mix goed door elkaar met de staafmixer.Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de pannenkoeken. Als de bovenkant van de pannenkoek opdroogt kun je hem omdraaien.Houdt de pannenkoeken warm door ze tussen twee borden te leggen (op een pan met kokend water.)

    Vulling:

    Kipfilet bakken, spekjes erbij bakken en taugé er kan ook nog kastanje champignons bij en fijn gesneden gedroogde zon tomaatjes als laatste.

Categorieën:   Diner, Eieren, Gevogelte, Groente, Lunch, Notenvrij, Ontbijt, Varkensvlees

Comments