Menu

Mix van groenten spaghetti

Beoordeel dit recept

Heerlijke mix van groenten die door het gebruik van een spiralizer veel leuker wordt om ze eten 🙂 (misschien een leuk idee om met kids dit klaar te maken en te eten)

Print Friendly
  • 2
  • 7
  • 15
  • Nvt
  • 2tl kokosolie
    1 grote koolrabi
    1 grote courgette
    2 wortelen
    Verschillende soorten olijven (naar smaak)
    Evt. 5 plakken parmaham (voor de vegetarische versie deze weglaten :))
    Handje verse basilicum

    Voor de vinaigrette:
    Flinke scheut olijfolie extra vergine
    2 tl appelazijn
    3 tl balsamico azijn
    2 tl conconut aminos
    1/2 tl knoflookpoeder
    1/2 tl gemberpoeder
    1 tl oregano
  • Doe alle groente door de spiralizer, bepaal zelf welke dikte je wilt hebben. Ik heb de courgette en de wortelen door dunne messen gehaald en de koolrabi door de dikkere.

    Doe de kokosolie in een pan en voeg eerst de koolrabi en de wortelen toe. Na een paar minuten voeg dan de courgette en de Parma ham toe.

    In de tussentijd kun je alle ingrediënten voor de vinaigrette bij elkaar mixen.

    Als de groente gaar is ( ik heb ze een beetje al dente gelaten zoals echte pasta) besprenkel royaal met de vinaigrette, voeg de olijven en wat verse basilicum blaadjes. Buon appetito! 🙂

Categorieën:   Auto-immuun, Diner, Ei-vrij, Groente, Klaar in 15 minuten, Lunch, Notenvrij, Ontbijt, Varkensvlees, Vegetarisch

Comments