Menu
Gearomatiseerde kokosmelk

Kokosmelk – met verschillende smaakopties

4.5 (90%) 2 votes

Deze kokosmelk is een ideale basis voor sauzen, puddings, cakes, etc. Maar ook lekker om zo op te drinken. Op mijn blog vind je verschillende varianten, waaronder vanille, pandan, chai.

Er zitten grote verschillen in kokosrasp; goede kwaliteit geeft een heerlijk romige melk.

Print Friendly, PDF & Email
  • 4
  • 2
  • 15
  • 1 uur
  • 750 ml heet water
    200 - 225 gram kokosrasp (vers of gedroogd)
    Des te minder water je gebruikt, des te romiger de melk zal zijn.
  • Overgiet de kokosrasp met heet water en laat het een uurtje weken. Gebruik vervolgens een blender of staafmixer om de kokos te pureren. Giet het mengsel door een fijne zeef of kaasdoek en knijp goed uit om alle smaak optimaal te gebruiken. En zie daar, je hebt melk gemaakt. Deze melk is in de koelkast enkele dagen houdbaar, in de vriezer enkele maanden.

    Voor smaakvariaties zoals vanille, chai of pandan vind je tips op mijn blog: http://oerspronkelijk.blogspot.nl/2013/07/gearomatiseerde-kokosmelk.html
  • http://www.oerspronkelijk.nl/gearomatiseerde-kokosmelk/
  • Gearomatiseerde kokosmelk

Categorieën:   Auto-immuun, Desserts, Drankjes, Ei-vrij, Notenvrij, Ontbijt, Sauzen en dressings, Vegetarisch

Comments