Menu

Kerststol met amandelspijs

5 (100%) 2 votes

Overheerlijke kerststol, gevuld met amandelspijs.

Print Friendly
  • 15-20
  • 60
  • 15
  • -
  • Spijs
    150 gr amandelmeel
    60 gr honing
    1 ei

    Stol
    250gr amandelmeel
    4 eieren
    60 gram boter
    2 appels
    125 gr rozijnen
    100 gram abrikozen
    5 el gemengde noten
    1 el kaneelpoeder
  • Het prettigst werkt het als je het spijs al een dag van tevoren maakt en in de koelkast legt. Omdat het dan wat stijver wordt, is het gemakkelijker in de vorm te leggen.

    Spijs
    Meng de ingrediënten voor het spijs door elkaar tot een gladde massa. Vorm, eventueel met behulp van plastic folie, een rol met de lengte van het te gebruiken bakblik.

    Verwarm de oven op 170 graden (zodra je aan het beslag gaat beginnen).
    Snijd de abrikozen fijn en week ze, samen met de rozijnen, in wat lauw water.
    Hak de noten fijn.
    Rasp de appels.
    Klop de eieren los.
    Meng de amandelmeel, boter, eieren, appels, uitgelekte abrikozen en rozijnen, noten en kaneelpoeder tot een plakkerig geheel. Verdeel de helft van het beslag over een, met bakpapier beklede, cakevorm. Leg de rol spijs in het midden en verdeel de andere helft van het beslag erover. Bak het brood gaar in ongeveer 60 minuten. Wanneer de bovenkant bruin is, dek deze dan voor de resterende baktijd af met aluminiumfolie.

    Laat afkoelen voordat je de stol uit de vorm haalt. Eet smakelijk!

Categorieën:   Eieren, Lunch, Ontbijt, Snacks, Vegetarisch

Comments

  • Posted: 30 december 2014 21:04

    Candy

    Ik heb hem net voor de 2de keer gemaakt. Heb 100gr rozijnen en 50 gr cranberries gebruikt, wat is hij lekker!!!