Menu
Echte kippensoep

Echte kippensoep

Beoordeel dit recept

Heilzaam kommetje genot Het is er echt weer voor, een heerlijke kom kippensoep! Maar dan wel zelfgemaakt natuurlijk en zeker niet uit een pakje! Want echte kippensoep is verschrikkelijk gezond!

Print Friendly
  • 2 liter
  • 8 uur
  • 15
  • nvt
  • 1 biologische kip (b.v. van http://www.okvlees.nl of je biologische slager)
    2 liter water (of een combinatie met zelf getrokken kippenbouillon)
    ½ eetlepel appelciderazijn (of andere vorm van azijn)
    2 uien, gesnipperd
    1 winterwortel, fijn gesneden
    3 stengels bleekselderij, fijn gesneden
    2 tenen knoflook, geperst
    1 laurierblad
    (Keltisch ) zeezout naar smaak
    Optioneel; verse gember naar smaak
  • Plaats alle ingrediënten in een grote soeppan of een slowcooker.
    Breng even aan de kook en zet de pan daarna op het kleinste pitje (of de slowcooker op de laagste stand) en laat deze voor 8 tot 10 uur pruttelen.
    In ieder geval net zolang totdat het vlees van het bot valt.
    Zeef de soep en verwijder de botjes. Het vlees kun je met een vork uit elkaar trekken en samen met de groenten terug de soep in. (Verwijder wel het laurierblad)
  • http://www.oerkracht.nl/echte-kippensoep/
  • Echte kippensoep

Categorieën:   Auto-immuun, Diner, Ei-vrij, Gevogelte, Lunch, Notenvrij, Ontbijt

Comments