Menu
Romige venkelsoep met kabeljauw

Romige venkelsoep met kabeljauw

Beoordeel dit recept

Een vullende soep die fantastisch smaakt
Romige venkelsoep met kabeljauw is momenteel de favoriete soep bij ons thuis. Ik had een aantal venkelknollen die ik echt op moest maken en ook nog een voorraad zelf getrokken bouillon in de koelkast staan. Het resultaat was een vullende soep die fantastisch smaakt! Ik gebruik zelf graag arrowroot om de soep te binden omdat die graanvrij (glutenvrij) is.

Arrowroot kun je vinden in de reformwinkel (of natuurvoedingswinkel / biologische supermarkt) en is te vinden bij de bakproducten. Een ander alternatief wat ook goed werkt is tapiocameel, te vinden in de toko. Tapiocameel is gemaakt van cassave en is echt heel voordelig en werkt fantastisch als binder. Mocht je echter niet aan arrowroot of tapiocameel komen dan kun je het proberen met aardappelzetmeel.

Ik heb de kabeljauw van het merk Puur en Eerlijk (AH) gebruikt uit de diepvries, lekker makkelijk en voordelig.

Print Friendly
  • 4
  • 20
  • 25
  • nvt
  • 2 uien
    3 eetlepels vet naar keuze (kokosolie, roomboter)
    2 teentjes knoflook
    3 middelgrote venkelknollen
    1 liter zelf getrokken bouillon
    Zeezout naar smaak
    4 eetlepels arrowroot of tapiocameel (of aardappelzetmeel)
    Een zak kabeljauwfilet (750 gram) uit de diepvries (bijvoorbeeld Puur en Eerlijk van AH)
  • Pel de ui en de knoflook, en snij ze in grove stukjes.
    Snij de venkelknollen fijn. Gebruik ook het loof van de knollen, want die zijn ook heerlijk.
    Verwarm in een soeppan het vet en bak de ui en knoflook op een laag vuurtje, voor ongeveer 5 minuten, tot de ui glazig is geworden.
    Zodra de ui glazig is voeg je de venkel toe aan de pan en bak je het nog een paar minuutjes mee.
    Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
    Laat het 20 minuten zachtjes sudderen tot de venkel gaar is.
    Roer de tapiocameel/arrowroot door de soep en pureer alles tot een romige mengsel.
    Breng op smaak met zeezout (proef het!) en laat het nog een paar minuten verder sudderen tot de soep is ingedikt.
    Bak de kabeljauw in een aparte pan aan beide kanten licht bruin.
    Snij het in stukjes en roer het door de soep.
  • http://www.oerkracht.nl/romige-venkelsoep-met-kabeljauw/
  • Romige venkelsoep met kabeljauw

Categorieën:   Auto-immuun, Budget recept, Diner, Ei-vrij, Lunch, Notenvrij, Vis

Comments