Menu
Preitaart

Preitaart

Beoordeel dit recept

Met een échte bodem
Heerlijke hartige taart! Laat je fantasie de vrije loop voor variatie.

Print Friendly
  • 4 pers
  • 55 min
  • 30 min
  • nvt
  • 1 hartige taart bodem
    500 gram prei
    1 doosje champignons
    1 doosje Cherry tomaatjes
    1 ui
    2 tenen knoflook
    200 gram (biologisch) spek
    5 eieren
    Peper en kruiden naar smaak
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
    Bereid de hartige taartbodem volgens recept.
    Was de prei en snij deze in ringen.
    Snipper de ui, snij de champignons in plakjes en halveer de Cherry tomaatjes.
    Snij de knoflook fijn of gebruik een knoflook pers.
    Bak de spekjes uit in een koekenpan totdat ze knapperig zijn.
    Haal de spekjes uit de pan en giet het meeste van het vet af.
    Laat voldoende spekvet in de pan achter om de uitjes in te fruiten.
    Voor de champignons en knoflook toe en bak een aantal minuten mee.
    Voeg de prei toe en laat deze slinken.
    Voeg als laatste weer de spekjes toe en haal de pan van het vuur.
    Kluts de eieren en breng op smaak met een beetje peper en kruiden naar smaak (ik hou van een pittige taart dus bij mij gaat er altijd aardig wat chilipoeder bij).
    Meng de eieren door het preimengsel en voeg hier gelijk de cherry tomaatjes aan toe.
    Roer het geheel goed door elkaar en giet in de springvorm.
    Bak de taart voor ongeveer 50-60 minuten in de oven of totdat deze gaar is.
  • http://www.oerkracht.nl/preitaart/
  • Preitaart

Categorieën:   Diner, Eieren, Groente, Lunch, Varkensvlees

Comments