Menu
Peachy Paleo

Pompoensoep – de lekkerste!

Beoordeel dit recept

Het is een perfect seizoen voor romige, volle en lichtzoete pompoensoep, de aller lekkerste al zeg ik het zelf. Bij ons staat deze soep heel heel heeeeel vaak op het menu.

Print Friendly
  • 8
  • 30 minuten
  • 15 minuten
  • 0 minuten
  • •2 flespompoenen
    •2 uien
    •2 winterwortels
    •3 bouillonblokjes (kip of groenten)
    •1 eetlepel kokosolie
    •¼ theelepel kerriepoeder
    •peper en zout naar smaak
  • Snijd de uien en wortels in grove plakken. Snijd de pompoen in moten en verwijder zaden en draden (de schil ka je laten zitten).

    Smelt kokosolie in een grote (soep)pan. Voeg de ui toe en laat deze ongeveer 5 minuten zacht worden op laag vuur.

    Draai het vuur hoog en voeg de wortel en pompoen toe. Bestrooi met kerrie, peper en zout en roerbak het geheel ongeveer 5 minuten totdat de groenten zacht worden.

    Voeg zoveel water toe dat de groenten bijna helemaal onder water staan. Breng dit aan de kook en draai het vuur daarna laag. Voeg nu de bouillonblokjes toe en laat de soep zachtjes doorpruttelen met de deksel op de pan, ongeveer 30 minuten. Roer zo nu en dan even door.

    Gebruik een staafmixer om de soep te pureren. Je kunt water toevoegen om de soep dunner te maken, als je dat nodig vindt.

    Tip: Serveer met een scheutje kokosmelk en gebakken spekjes.
  • http://www.peachypaleo.nl
  • Peachy Paleo

Categorieën:   Budget recept, Diner, Ei-vrij, Groente, Lunch, Notenvrij

Comments

  • Posted: 21 november 2014 00:44

    Sylvia Jill

    Ga dit recept zeker uitproberen, lijkt me erg lekker. Ook makkelijk AI te maken. Zou voor mezelf sowieso de bouillonblokjes vervangen door zelf gemaakte bouillon en de ui door prei, of door de groene uitlopers van een ui. Mogelijk veranderd de smaak hierdoor wel iets, maar zal zeker nog goed smaken.