Menu

Paleo ragout? Ook dat kun je eenvoudig zelf maken! Door de champignons door de saus te pureren geef je het een heerlijke smaak.

Print Friendly
  • 4
  • 25
  • 5
  • nvt
  • 600g kipfilet
    120 ml kokosolie
    5 el amandelmeel
    5 el kokosmeel
    200g kastanjechampignons, in plakjes
    500 ml bottenbouillon
    4 el arrowroot
    peper en zout
  • Leg de kipfilet in een pan met water en breng aan de kook. Kook de kipfilet in 15-20 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de filet.
    Verhit de kokosolie zachtjes in een diepe pan. Roer amandelmeel en kokosmeel door de olie, blijf rustig roeren tot er een karamel-achtige kleur ontstaat.
    Voeg nu champignons en bouillon toe en kook dit 2-3 minuten mee.
    Voeg arrowroot toe en pureer de ragout vervolgens tot een gladde saus.
    Snijd de gekookte kipfilet in blokjes en voeg toe aan de ragout. Breng op smaak met peper en zout.
    Serveer met groenten naar keuze.
  • http://www.eetpaleo.nl/groente/oerhollands-ragout/
  • Een recept van EetPaleo.nl

Categorieën:   Diner, Ei-vrij, Gevogelte, Groente, Lunch, Sauzen en dressings

Comments