Menu

Lauwwarme kipvinger salade

Beoordeel dit recept

Snelle maar lekkere maaltijd

Print Friendly
  • 2
  • 8
  • 7
  • -
  • Voor de kipvingers:
    - 2 behoorlijke kipfilet's
    - 1 ei
    - handjes peterselie
    - rasp van 1 citroen
    - cajunkruiden (of paprikapoeder en een snufje cayenne)
    - 1 teentje knoflook
    - 300 gr amandelmeel
    - zout & peper

    Voor de salade:
    - bladsalademix (of een salade naar keuze)
    - 2 gekookte eieren
    - 1 kleine ui
    - buffelmozzarella
    - basilicum
    - 6 cherrytomaatjes
    - knoflookl(olijf)olie
    - stuk of 12 aardbeien
  • Oven verwarmen tot 200 graden, bakblik bekleden met bakpapier.

    Kip in reepjes snijden (denk visstick).
    In een bakje de ei los kloppen en in een ander bakje de amandelmeel vermengen met de geperste knoflook, rasp van de citroen, fijngehakte peterselie en de kruiden. Peper en zoet naar smaak toevoegen.
    Kip eerst in de ei dopen, daarna in de amandelmix en op het bakblik leggen. Als alles klaar ligt dan gaat het voor 8 minuten de oven in.

    Salade:
    Bladsalade mix wassen en drogen, verdelen over de borden.
    Ui heel fijn in halve ringen snijden en er over verdelen.
    Aardbeien verdelen, net als plakjes gekookt ei.
    Buffelmozzarella in kleine stukjes snijden en 6 bewaren, de rest verdelen over de borden.
    De basilicum, stukje mozzarella en een cherrytomaat aan een stokje rijgen en dit 5 keer herhalen. Op elke bord 3 stokje leggen.
    Nu met de knoflookolie niet te zuinig besprenkelen.
    Kipvingers meteen uit de oven over de salades verdelen.

Categorieën:   Budget recept, Diner, Eieren, Gevogelte, Groente, Klaar in 15 minuten, Lunch

Comments