Menu

Kipragout

4 (80%) 1 vote

Volledig zelfgemaakte kipragout, heerlijk voor de kerstlunch!

Print Friendly
  • 10
  • 2,5u
  • 20m
  • 30m
  • 1,5 kilo kippenbouten
    2 el bouillonspul (ik maak zelf een 'prutje' van keltisch zeezout met bleekselderij, prei, wortel en peterselie, wat ik dan gebruik ipv bouillonblokjes)
    140 gr roomboter
    70 gr arrowroot
    250gr kastanjechampignons
  • Kippenbouten met het water en het bouillonspul op het gas. Breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes koken.
    Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Zeef de bouillon. Snijd de champignons in plakjes. Haal het vlees van de kippenbouten.
    Laat boter smelten in een pan met dikke bodem en voeg al roerend de arrowroot toe. Bak 2 minuten zachtjes. Voeg al roerend en beetje bij beetje de bouillon toe (1-1,5 liter). Voeg de champginons toe. Laat ongeveer een half uur gaar worden; voeg op de laatste 10 minuten ook het kippenvlees toe. Breng op smaak met peper en zout.

    Heeeerlijk met deze geweldige crackers van Sjanett: http://www.mijnpaleokeuken.nl/2014/paleo-crackers-met-kruiden-en-knoflook/

Categorieën:   Ei-vrij, Gevogelte, Lunch, Notenvrij

Comments