Menu

 

Kelp noodles met garnalen

Heerlijke maaltijd met courgette-, kelp noodles en garnalen.

Print Friendly
  • 3-4
  • 10
  • 20
  • Nvt
  • 2 el kokosolie
    1 courgette (door de spiraalsnijder om slierten te kunnen maken maar in kleine stukjes snijden kan ook)
    1 zakje kelp noodles
    2 teentjes knoflook
    1 ui
    500 gram garnalen (ik heb de ongepelde van de Ikea gebruikt)
    1 paksoi
    2 lente uitjes

    Voor de curry: (volg je aip gebruik dan evt extra gember, laos en sereh of kruiden die je lekker vind)
    1 tl komijn (niet aip)
    1 tl koriander (niet aip)
    1 tl witte peper (niet aip)
    2 tl gember
    2 tl kurkuma
    1 tl zout
    200 ml kokosmelk
  • Verwarm de kokosolie in een pan.
    Voeg de knoflook en ui.
    Doe de garnalen erbij en bak ze een paar minuten.
    In de tussentijd maak de curry door alles specerijen en de kokosmelk door elkaar te mixen met een staafmixer of in een blender.
    Doe de paksoi en lente ui erbij en bak deze ook een paar minuten. De paksoi is het lekkerst als t een beetje knapperig blijft.
    Voeg vervolgens de curry en de kelp noodles, bak deze ook een paar minuten. Als laatste voeg de courgette slieren. Roer zachtjes en eet ze 🙂

Categorieën:   Auto-immuun, Diner, Ei-vrij, Lunch, Notenvrij, Vis

Comments