Menu
Beoordeel dit recept

Een heerlijk romige curry die binnen 20 minuten al op tafel staat, mét bloemkoolrijst. De kruiden die in dit recept worden gebruikt vind je bij de toko of gewoon in de supermarkt.

Print Friendly, PDF & Email
  • 2
  • 15
  • 5
  • nvt
  • 1 kleine bloemkool
    2 el kokosolie
    1 ui, in halve ringen
    3 tenen knoflook, in plakjes
    2 cm verse gemberwortel, geraspt
    300g kalkoenfilet, in blokjes
    1 tl kaneel
    1 tl laos
    ½ tl kurkuma
    ½ tl piment
    ½ tl zout
    ¼ tl kruidnagel
    180 ml kokosroom
    Verse koriander of peterselie om te garneren
  • Snijd de bloemkool in roosjes en rasp/maal deze met behulp van een foodprocessor tot korrels ter grootte van rijst.
    Verhit 1 el kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin ui, knoflook en gember aan tot deze zacht zijn.
    Voeg kalkoenblokjes toe en bak deze rondom bruin.
    Meng alle kruiden en kokosroom door het gerecht en laat het geheel 5-10 minuten indikken op een laag vuur.
    Verhit in de tussentijd 1 el kokosolie in een andere pan en bak hierin de bloemkoolrijst 1-2 minuten aan.
    Serveer de bloemkoolrijst met de curry en garneer met verse koriander of peterselie.
  • http://www.eetpaleo.nl/groente/kalkoencurry/
  • Een recept van EetPaleo.nl

Categorieën:   Auto-immuun, Diner, Ei-vrij, Gevogelte, Groente, Lunch, Notenvrij

Comments