Menu
Gevulde omelet met bietjessalade

Gevulde omelet met bietjessalade

Beoordeel dit recept

Lunchtijd!
Ik krijg vaak de vraag wat er nu zoal in mijn lunchtrommeltje zit. Heel veel lekkers! Vandaag eet ik gevulde omelet rolletjes met bietjessalade. Jammie!
Voor een beetje extra pit kun je een ½ tl mierikswortel aan de bietjes salade toevoegen en voor kinderen voeg je een handje rozijntjes toe!

Print Friendly
  • 1
  • nvt
  • 10
  • nvt
  • 2 eieren
    Scheutje kokosmelk
    1 tl peterselie
    Peper en zout naar smaak
    ZALMVULLING:
    100 gram zalmfilet
    Peper en zout
    Kokosolie om in te bakken
    TONIJNSALADE:
    ½ blikje tonijn
    Peper en zout naar smaak
    Flinke eetlepel (zelfgemaakte) mayonaise
    BIETJES SALADE:
    1 bietje, voorgekookt
    1 appel
    1 eetlepel balsamico azijn
    1 eetlepel olijfolie
    Peper en zout naar smaak
    Handje walnoten
    Optioneel voor extra pit; ½ tl mierikswortel
    Optioneel voor kids; handje rozijntjes.
  • Kluts de eieren samen met de kokosroom en peterselie, en breng op smaak met peper en zout. Bak hiervan een dun omelet, en laat afkoelen.
    Kruid de zalmfilet met peper en zout en bak goudbruin en gaar in de kokosolie. Trek na het bakken de stukken uit elkaar en laat afkoelen.
    Prak de tonijn samen met de mayonaise fijn en breng op smaak met peper en zout.
    Snij het (afgekoelde) omelet doormidden. Verdeel over de ene helft de zalmfilet en over de andere helft de tonijnsalade. Rol beide helften op en snij in stukken. ‘Plak’ eventueel de randjes vast met wat mayonaise zodat ze keurig opgerold blijven.
    Rasp de appel en het bietje. Meng hier de balsamico, de olijfolie en eventueel de mierikswortel of rozijntjes doorheen.
    Breng op smaak met peper en zout en garneer met de walnoten.
    Eet smakelijk!
  • http://www.oerkracht.nl/gevulde-omelet-met-bietjessalade/
  • Gevulde omelet met bietjessalade

Categorieën:   Eieren, Groente, Klaar in 15 minuten, Lunch, Vis

Comments