Menu
Prinsessen en draken smoothie

Prinsessen en draken smoothie

Beoordeel dit recept

Groeten goed verstopt
Mijn dochter Ronja is een grote meid die zelf wel even beslist wat ze wel en niet wilt. Kortom een rasechte peuter met een grondige hekel aan groente, op haar bord… want in de keuken eet ze alles, rauw wel te verstaan. Als we lekker samen staan te koken wil ze alles even voelen, ruiken en proeven. Aan alles wordt geknabbeld, hapje rauwe portobello, hapje courgette, hapje zoete aardappel, het is net een muisje.

Maar dus niet op haar bord en krijgt ze wat mij betreft te weinig groenten binnen. Want een paar happen soep, een half worteltje en een cherry tomaatje vind ik niet voldoende. Dus maak ik al tijden smoothies voor haar en dat werkt als een trein. En om het natuurlijk een beetje spannend te maken noemen we deze smoothies draken en prinsessen smoothies. Een drakensmoothie is groen en een prinsessensmoothie is paars/rood/roze. En je raad natuurlijk wel welke smoothie er bij ons thuis de voorkeur geniet….. juist de prinsessensmoothie! Lang leve de bietjes 🙂

Wat er in deze smoothies zit? Nou ja, alles wat ik in huis heb zo’n beetje. Ongeveer 40% groenten en 60% fruit. De mogelijkheden zijn eindeloos en vergeet ook vooral de verse kruiden niet! Ik zorg er wel voor dat ze niet bitter maar lekker zoet zijn. Alles gaat in een beslagkom en ik zet er de staafmixer in. Een blender gaat natuurlijk ook maar die van mij loopt regelmatig vast en met mijn staafmixer krijg ik een superfijne smoothie.

Ik heb er alle vertrouwen in dat Ronja als ze wat ouder is helemaal met de pot gaat mee eten maar zolang de peuter pubertijd nog niet voorbij is, is dit de perfecte oplossing om voldoende vitamientjes binnen te krijgen!

De samenstelling van de smoothies varieert bij ons per dag/week/seizoen. Als basis gebruik ik vaak wel het zelfde namelijk; banaan, (diepvries)mango, avocado en kokosroom. Dit staat garant voor een lekkere zoete en romige smoothie met voldoende vetten.

Print Friendly, PDF & Email
 • 1
 • nvt
 • 15
 • nvt
 • PRINCESSEN SMOOTHIE:
  Banaan
  Diepvries mango
  Avocado
  Kokosroom
  Druiven
  Boerenkool
  Wortel
  Gekookte pompoen
  Bietjes

  DRAKEN SMOOTHIE
  Banaan
  Diepvries mango
  Avocado
  Kokosroom
  Kiwi
  Wortel
  Spinazie
  Romana sla
  Munt
 • Alles bij elkaar in de blender en goed blenderen.
 • http://www.oerkracht.nl/prinsessen-en-draken-smoothie/
 • Prinsessen en draken smoothie

Categorieën:   Auto-immuun, Drankjes, Ei-vrij, Fruit, Groente, Klaar in 15 minuten, Notenvrij, Vegetarisch

Comments