Beste zuurkoolschotel ever!
Als je geen fan bent van zuurkool (zoals mijn kids), moet je ze dit eens voorzetten. Echt, dit is de beste zuurkoolschotel ever. De combi zoet-zuur was een groot succes. Volgende week maak ik hem weer.
- 4
- 15
- nvt
- 20
- 1 kg zoete aardappelen
500 gr verse zuurkool
250 gr (bio)rundergehakt
125 gr (bio)spekblokjes
2 uien
1 a 2 appels
tijm
peper
kaneel - Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was, schil en snij de zoete aardappel en kook in ong. 10 minuten gaar. Stamp de aardappels tot een puree met kokosolie, peper en evt. wat zout.
Bak ondertussen de spekblokjes met de ui, voeg het gehakt toe en bak het rul. Giet het vet af en vang het op. Breng het gehakt op smaak met tijm, peper en kaneel.
Verdeel de verse zuurkool over de ovenschaal, schep het gehaktmengsel erop en daarna de aardappelpuree.
Snij de ongeschilde appels in plakjes en leg deze bovenop de puree. Bestrooi ze met kaneel en sprenkel er wat van het bakvet over.
Bak de schotel ong. 20 min. in de oven. - https://nl-nl.facebook.com/pages/Paleolique/1437010533213951
- Paleolique op facebook



Categorieën:   Auto-immuun, Diner, Ei-vrij, Fruit, Groente, Notenvrij, Rundvlees, Varkensvlees
Posted: 7 november 2014 19:41
Esmee