Menu
Peachy Paleo

Tamme kastanjesoep

Beoordeel dit recept

De combinatie van tamme kastanjes, zoete aardappel en pompoen maken deze soep een echte herfstsoep. Smullen!

Print Friendly
  • 8
  • 30 min
  • 15 min
  • 0 min
  • •500 gram tamme kastanjes (gaar en gepeld)
    •1 kleine flespompoen
    •1 kleine zoete aardappel
    •1 rode ui
    •1,5 liter water
    •3 (kippen)bouillonblokjes
    •½ theelepel kerriepoeder
    •peper en zout naar smaak
    •kokosolie om in te bakken
  • Zorg er eerst voor dat je een bak gepelde kastanjes klaar hebt staan.

    Smelt wat kokosolie in een grote (soep)pan. Snijd de ui in grove stukken en fruit deze op laag vuur, met peper en zout naar smaak, in ongeveer 5 minuten zacht en glazig.

    Snijd ondertussen de flespompoen in stukken en verwijder de pitten. Normaal gesproken schil ik de pompoen, maar omdat flespompoen glad is heb ik de schil er nu eens om laten zitten (na hem goed te hebben gewassen). Prima te doen en scheelt zeëen van tijd. Voeg de pompoen toe aan de pan en roerbak dit op middelhoog vuur mee.

    Schil de zoete aardappel, snijd ook deze in stukken en voeg toe aan de pan.

    Roerbak het geheel op middelhoog vuur nog ongeveer 5 minuten door en voeg dan water, bouillonblokjes en kerriepoeder toe aan de pan. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat dit nog 20-30 minuten zachtjes doorkoken.

    Gebruik een staafmixer om de soep te pureren en serveer direct.
  • http://www.peachypaleo.nl
  • Peachy Paleo

Categorieën:   Diner, Ei-vrij, Groente

Comments

  • Posted: 11 november 2014 09:49

    Manon

    Wanneer gaan de kastanjes erdoor? Bak je die nog even mee of gaan die er pas bij het pureren doorheen? Alvast bedankt. Groetjes Manon
  • Posted: 9 januari 2015 07:45

    Eva

    Goed punt! Voeg de kastanjes toe tegelijk met de zoete aardappel.