Menu
Beoordeel dit recept

Heerlijke combinatie van mooi wit vlees, aardse groenten en frisse mediterrane smaakmakers. Met kip is het gerecht zo klaar, met konijn is het een prachtig stoofgerecht.

Print Friendly
  • 2
  • 75 min
  • 15 min
  • 60 min
  • 2 middel grote uien
    3 teentjes knoflook
    50 gram bakbacon of gerookte bacon
    1/2 citroen, biologisch
    1 eetlepel kokosolie of roomboter
    ca. 350 gram konijn in stukken (te vervangen door kippendijen)
    100 ml water
    150 ml kokosmelk
    300 gram schorseneren
    300 gram aardpeer
    150 gram paddenstoelen (shiitake, oesterzwammen,champignons...)
    75 gram zwarte olijven, ontpit
    1 bosje verse koriander
    zeezout en zwarte peper, naar smaak
  • Pel en snipper de uien en de knoflook. Hak de bacon in kleine stukjes.
    Rasp de gele schil van de citroen en pers de citroen uit.
    Verhit een hapjespan (gietijzer is echt geweldig voor dit recept).
    Voeg ui en kokosolie/roomboter toe, bak enkele tot de ui glazig begint te worden. Voeg de gesnipperde bacon, knoflook en konijn toe. Bak het vlees licht aan. Voeg vervolgens water, kokosmelk, citroensap, citroenrasp en zwarte peper toe. Doe de deksel op de pan, breng het vocht tegen de kook en zet het vuur zacht. Laat het vlees ca. 1 uur zachtjes garen (Let op: kippendijen hoeven maar 10 minuten zachtjes te garen).

    Schil ondertussen de aardperen en de schorseneren en snijd in grove stukken. Maak de paddenstoelen schoon en scheur in grote stukken. Voeg, na ca. 1 uur (of 10 minuten als je kip gebruikt!) de aardpeer, schorseneren en paddenstoelen toe aan het vlees. Laat de groenten nog 10 - 15 minuten mee garen en de saus licht indikken (je kunt de saus evt. nog extra binden met 1 eetlepel arrowroot opgelost in een scheutje water).

    Was de koriander en hak fijn. Voeg zodra de groenten gaar zijn de zwarte olijven toe. Breng het gerecht op smaak met peper en evt. zout. Bestrooi met koriander en serveer.
  • http://www.oerspronkelijk.nl/gestoofd-konijn/
  • Oerspronkelijk - Stoofpot konijn (of kip)

Categorieën:   Auto-immuun, Diner, Ei-vrij, Groente, Notenvrij, Wild

Comments