Menu
Een recept van EetPaleo.nl

Spruitjes met kruidige speklappen

Beoordeel dit recept

Nog zo’n Hollands gerecht: speklappen met spruitjes. De speklappen maak je alleen net even anders, door ze te marineren krijgen ze veel meer smaak!

Heerlijk met een klodder zelfgemaakte mayonaise erbij.

Print Friendly
  • 2
  • 20
  • 15
  • nvt
  • 600g spruitjes, gehalveerd
    1 el kokosolie
    4 biologische speklappen
    2 el extra vierge olijfolie
    1 el citroensap
    ½ tl knoflookpoeder
    ½ tl gemberpoeder
    ½ tl gemalen korianderzaad
    ½ tl laos
    ½ tl paprikapoeder
    ½ tl zout
    ¼ tl kurkuma
  • Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Wrijf de spruitjes in met kokosolie en verdeel ze over de bakplaat.
    Bak de spruitjes in 20 minuten gaar.
    Meng de olijfolie, citroensap en droge kruiden door elkaar in een diep bord tot zich een dikke pasta heeft gevormd.
    Wrijf de speklappen rondom in met de kruidenpasta.
    Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de speklappen hierin aan. Zet het vuur vrijwel direct laag en laat de speklappen in ongeveer 20 minuten goudbruin en krokant worden. Draai de speklappen af en toe om, om aanbranden te voorkomen.
    Serveer met de geroosterde spruitjes.
  • http://www.eetpaleo.nl/groente/oerhollands-spruitjes-met-kruidige-speklappen/
  • Een recept van EetPaleo.nl

Categorieën:   Budget recept, Diner, Ei-vrij, Groente, Notenvrij, Varkensvlees

Comments