Menu
4 (80%) 1 vote

Spaghetti pompoen als pasta-alternatief, echt zo’n comfort food waar je alle kanten mee op kunt.

Print Friendly, PDF & Email
  • 2 - 4
  • 50
  • 20
  • 30
  • 1 spaghetti pompoen
    100 ml water
    1 eetlepel gelatine poeder (optioneel)
    300 gram gestoomde of gekookte groenten (bijvoorbeeld aardpeer, bloemkool, courgette en/of pastinaak, combinaties zijn zijn helemaal leuk)
    2 teentjes knoflook
    1/2 theelepel gedroogde tijm
    4 eetlepels roomboter of olijfolie
    1 theelepel zeezout
    3 eetlepels tapiocameel
    2 eetlepels edelgist
    1 eetlepel appelazijn
  • Verwarm de oven voor op 175℃. Snijd de spaghetti pompoen in de lengte doormidden. Leg beide helften op een bakplaat en bak de pompoen in ca. 45 minuten gaar.
    Roer ondertussen de gelatine door het water en laat enkele minuten staan.
    Pureer de gestoomde groenten samen met knoflook, tijm en water (met gelatine) tot een gladde puree.
    Verwarm in een pannetje de groentepuree met roomboter, zout en tapioca en blijf voortdurend roeren. Breng langzaam aan de kook en laat al roerend 2 minuten garen tot het begint te glanzen.
    Zet het vuur uit en roer edelgist en appelazijn er door.
    Voeg wanneer de saus te dik is nog enkele lepels water toe.
    Haal de gare pompoen uit de oven en trek met twee vorken het spaghetti-vormige vruchtvlees los. Schenk de romige groentesaus over de pompoen-spaghetti en verwarm de gevulde pompoenen nog ca. 5 minuten in de oven.
    Serveer met verse kruiden en bijvoorbeeld kleine gehaktballetjes.
  • http://www.oerspronkelijk.nl/romige-spaghetti-pompoen/
  • Oerspronkelijk - Romige spaghetti pompoen

Categorieën:   Auto-immuun, Diner, Ei-vrij, Groente, Notenvrij, Vegetarisch

Comments