Menu
Een recept van EetPaleo.nl

Paleo Pasta met Champignonroomsaus

Beoordeel dit recept

Een lekkere champignonroomsaus, maar dan natuurlijk niet uit een pakje. Heerlijk met courgettenoodles en wat rul gebakken gehakt.

Print Friendly, PDF & Email
  • 2
  • 20
  • 10
  • nvt
  • 2 courgettes
    3 el kokosolie
    1 ui, in dunne halve ringen
    3 tenen knoflook, in plakjes
    250g kastanjechampignons, in plakjes
    150 ml kokosmelk
    2 el verse oregano
    2 el verse tijm
    1 el appelazijn
    peper en zout
    300g rundergehakt
    4 el verse peterselie, fijn gesneden
  • Was de courgettes en snijd deze met behulp van een spiraalsnijder of julienne dunschiller in lange slierten.
    Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de uien en knoflook aan.
    Voeg kastanjechampignons toe en bak deze mee tot ze vocht beginnen te verliezen.
    Schenk kokosmelk bij het mengsel en voeg ook oregano en tijm toe. Breng aan de kook.
    Haal de pan meteen van het vuur en voeg appelazijn, peper en zout toe. Pureer de saus met behulp van een staafmixer, foodprocessor of blender.
    Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt in 4-5 minuten rul.
    Verhit 1 el kokosolie in een andere pan en bak hierin de courgetteslierten 1-2 minuten tot deze wat zachter zijn.
    Serveer de courgetteslierten met het gehakt en de champignonroomsaus. Garneer met wat peterselie.
  • http://www.eetpaleo.nl/rundvlees/paleo-pasta-met-champignonroomsaus/
  • Een recept van EetPaleo.nl

Categorieën:   Auto-immuun, Budget recept, Diner, Ei-vrij, Groente, Notenvrij, Rundvlees, Sauzen en dressings

Comments

  • Posted: 9 december 2014 19:03

    Jessica

    Vanavond gemaakt en het smaakte heerlijk! Het is snel te maken en vult bovendien erg goed. Een echte aanrader dus.