Menu
Beoordeel dit recept

Snelle warmende stoofschotel, bijzonder door toevoeging van cacao en kiwi-marinade om het vlees heerlijk zacht te maken. Lekker met bijvoorbeeld bloemkoolrijst, paleo-wraps, guacamole, rucolasalade…

Print Friendly
  • 2
  • 25
  • 15
  • 30
  • - ca. 300 gram rundvlees (bijvoorbeeld biefstuk, longhaas,...)
    - 2 teentjes knoflook
    - 2 kiwi's, geschild
    - 2 uien
    - ca. 800 gram pompoen
    - klontje roomboter of kokosolie, om in te bakken
    - 1 afgestreken eetlepel komijn
    - 350 - 400 ml water
    - 2 afgestreken eetlepels cacao
    - snufje gemalen curcuma
    - zout en peper naar smaak
    - klein bosje verse koriander (of lente ui of peterselie)
  • Snijd het vlees in reepjes of blokjes. Pureer kiwi's en knoflook in de knoflookpers en marineer het vlees ca. 30 minuten in de kiwi-knoflookpuree.

    Pel en snipper de uien. Was de pompoen (of schillen indien gewenst) en verwijder de zaden. Hak de pompoen in stukken van ca. 2 x 1 cm.

    Verwarm een grote hapjespan en voeg roomboter/kokosolie en gesnipperde ui toe. Bak enkele minuten tot de ui glazig is. Voeg komijn toe en bak kort mee. Blus af met water en voeg pompoenblokjes toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat de pompoen zachtjes garen, in ca. 15 - 20 minuten. Zet het vuur uit.

    Giet het vlees met marinade en al in een kleine pan en voeg het kookvocht van de pompoen en de cacao toe. Verwarm het vlees op middelhoog vuur, zorg dat het net niet kookt. Laat het vlees in ca. 5 - 7 minuten zachtjes gaar worden (laat het niet te gaar worden, dan wordt het minder mals).

    Plet met een vork enkele pompoenblokjes zodat de saus daarmee een beetje gebonden wordt. Roer het vlees met saus en al door de pompoenblokjes. Voeg curcuma toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer met verse koriander.
  • http://www.oerspronkelijk.nl/mexicaans-rundvlees/
  • Oerspronkelijk - Mexicaans rundvlees

Categorieën:   Diner, Ei-vrij, Groente, Notenvrij, Rundvlees

Comments

  • Posted: 21 september 2014 12:25

    geertje

    Dit ga ik zeker proberen.
  • Posted: 21 september 2014 18:02

    Cindy

    Wat voor groente zou hierbij lekker zijn???
    • Profielfoto van EetPaleo

      Posted: 22 september 2014 06:42

      EetPaleo

      Courgettenoodles, bloemkoolrijst, bloemkoolpuree.. Waar je maar zin in hebt!