Menu
Een recept van EetPaleo.nl

Gehaktballetjes in Satésaus

2 (40%) 1 vote

Zachte noodles, pittige satésaus en heerlijke gehaktballetjes. Dit gerecht is comfort food op zijn best!

Print Friendly
  • 2
  • 20
  • 25
  • nvt
  • Gehakballetjes
    300g rundergehakt
    1½ tl gehakt-/vleeskruiden

    Satésaus
    1 el kokosolie
    1 ui, gesnipperd
    3 tenen knoflook, fijn gesneden
    1 rode peper, fijn gesneden
    2 cm gemberwortel, geraspt
    ½ tl komijnzaad
    ½ tl gemalen korianderzaad
    180 ml kokosmelk
    120 ml zonnebloempasta
    1 el citroensap
    2 tl vissaus

    Zoete aardappelnoodles
    500g zoete aardappel
    1 el kokosolie
    2 el verse koriander, als garnering
  • Verwarm de oven voor tot 190 graden Celsius.
    Meng het gehakt met de vleeskruiden en rol er balletjes van. Leg de balletjes in een ovenschaal en bak ze in 25 minuten goudbruin en gaar.
    Was de zoete aardappels en verwijder eventueel de schil met een dunschiller.
    Snijd de zoete aardappels met behulp van een spiraalsnijder in lange noodles, of gebruik een julienne dunschiller. Zet apart.
    Maak nu de saus: verhit de kokosolie in een steelpan en bak hierin ui, knoflook, rode peper en gember zachtjes aan.
    Bak komijnzaad en korianderzaad enkele seconden mee voor je er kokosmelk en zonnebloempasta aan toevoegt.
    Laat de saus 1-2 minuten zachtjes koken en breng vervolgens verder op smaak met citroensap en vissaus.
    Verhit kokosolie in een wok en bak hierin de zoete aardappelnoodles in 3-4 minuten al omscheppend iets zachter; ze hoeven echter niet helemaal zacht te zijn.
    Serveer de noodles met de gehaktballetjes en de satésaus en garneer met verse koriander.
  • http://www.eetpaleo.nl/rundvlees/gehaktballetjes-in-satesaus/
  • Een recept van EetPaleo.nl

Categorieën:   Diner, Ei-vrij, Groente, Notenvrij, Rundvlees, Sauzen en dressings

Comments

  • Posted: 2 september 2014 18:48

    Laura

    HEERLIJK!! Vandaag gemaakt, dan wel met gemengd gehakt (omdat ik dat in huis had) en courgettenoodles in plaats van zoete aardappel. Echt superlekker! De satésaus is vast ook erg lekker bij allerlei andere gerechten. Ik had wat over en gebruik dat vrijdag bij de BBQ! Een aanrader!
    • Profielfoto van EetPaleo

      Posted: 3 september 2014 05:38

      EetPaleo

      Bedankt voor je enthousiaste reactie Laura! Echt leuk om te horen dat het zo'n succes was :-)