Menu
Een recept van EetPaleo.nl

Gehaktbal met rucolastamp

Beoordeel dit recept

Lekker Hollands: een grote gehaktbal met rucolastamp. Zo gemaakt en natuurlijk ook erg gezond.

Print Friendly
  • 4
  • 25
  • 15
  • nvt
  • Gehaktballen:
    500g rundergehakt
    1 ei
    1 tl kokosmeel
    1 tl mosterd
    ½ tl nootmuskaat
    ½ tl knoflookpoeder
    ½ tl zout
    peper
    1 el kokosolie

    Rucolastamp:
    1 kg koolraap, in blokjes gesneden (of knolselderij, zoete aardappel, pastinaak of bloemkool)
    80g rucola
    peper en zout
  • Combineer alle ingrediënten voor de gehaktballen (behalve de kokosolie) in een kom en kneed door elkaar.
    Verdeel het mengsel in 4 gelijke stukken en rol hier grote ballen van.
    Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de gehaktballen rondom bruin.
    Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan, laat de gehaktballen in ca. 20 minuten volledig gaar worden.
    Breng de blokjes koolraap in een pan met water aan de kook. Kook in 12-15 minuten zacht en gaar.
    Stamp de blokjes koolraap fijn met een pureestamper en meng er de rucola doorheen.
    Leg de gegaarde gehaktballen apart op een bord maar laat de pan op het vuur staan. Voeg 150 ml water toe en schraap de bruine stukjes van de bodem van de pan.
    Laat deze jus ca. 3 minuten inkoken en breng vervolgens op smaak met wat peper en zout.
    Serveer de rucolastamp met de gehaktballen en jus.
  • http://www.eetpaleo.nl/rundvlees/oerhollands-gehaktbal-met-rucolastamp/
  • Een recept van EetPaleo.nl

Categorieën:   Diner, Groente, Notenvrij, Rundvlees

Comments