Menu

Champignonsaus

Heerlijke champignonsaus, zonder room! Volledig zelfgemaakt. Ideaal voor bij een stukje (rund)vlees, maar ook met diverse groenten een hele goede combinatie.

Print Friendly
  • 6
  • 2,5u
  • 10m
  • 30m
  • Halve liter kippenbouillon (zelfgemaakt; zie eventueel mijn recept voor kipragout, op deze site)
    30 gram arrowroot
    60 gram boter
    250 gram champignons
    1 ui
  • Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Fruit de ui en bak de champignons. Haal de ui en champignons uit de pan.
    Smelt de boter in de pan. Voeg de arrowroot toe en bak 2 minuten. Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe en roer tot het een gladde massa is. Voeg de ui en champignon toe. Kook nog een paar minuten door. Breng op smaak met peper en zout.

Categorieën:   Diner, Ei-vrij, Gevogelte, Notenvrij, Sauzen en dressings

Comments