Menu
Beoordeel dit recept

Romige stamppot zonder aardappels, ook vegetarisch te bereiden
Lekker met zoutzure bietjes, bijvoorbeeld de basis van dit recept: http://oerspronkelijk.blogspot.nl/2014/09/paleo-ravioli.html

Print Friendly, PDF & Email
  • 2
  • 15 min
  • 10 min
  • geen
  • 500 gram boerenkoolbladeren
    300 gram pastinaken
    1 courgette
    2 teentjes knoflook, gepeld
    2 eetlepels olijfolie
    zwarte peper en zeezout
    80 gram chorizo
  • Scheur de boerenkool in kleine stukken en verwijder de steel. Spoel de boerenkool goed af om zand te verwijderen. Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd in stukken. Spoel de courgette af en snijd eveneens in stukken. Kook de pastinaak, courgette en knoflook in een bodempje water in een ruime pan voor ca. 10 min (het hoeft niet onder water te staan, maar zorg wel voor een deksel op de pan, dan gaart het door de stoom). Leg na 10 minuten de boerenkool op de pastinaken en stoom deze nog 3 - 5 minuten mee. Haal de pan van het vuur en pureer de groenten met een staafmixer (niet heel fijn pureren, anders krijg je puree). Breng op smaak met peper en zout. Roer er als laatste de olijfolie door en serveer de stamppot met chorizo en ingemaakte bietjes (of ander tafelzuur).
  • http://www.oerspronkelijk.nl/boerenkoolstamppot/
  • Oerspronkelijk - Boerenkoolstamppot

Categorieën:   Diner, Ei-vrij, Groente, Notenvrij, Varkensvlees

Comments