Menu
Bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree

Beoordeel dit recept

Een heerlijke Paleo variant op aardappelpuree, lekker met bijvoorbeeld een lapje stoofvlees of hachee!
Vergeet vooral de knoflook niet toe te voegen, het lijkt een grote hoeveelheid, maar zonder die knoflook is deze puree erg flauw.

Print Friendly
  • 2-3
  • 30
  • 5
  • nvt
  • 1 bloemkool
    4 – 6 tenen knoflook
    Een flinke klont kokosolie, ghee of grasboter
    Nootmuskaat, peper en zout naar smaak
  • Snij de bloemkool in gelijke stukken
    Pel de knoflook. Het lijkt misschien veel, 4 tot 6 tenen knoflook maar je proeft ze straks echt niet overduidelijk terug in de puree. Het geeft vooral een beetje ‘pit’ aan de puree.
    Kook of stoom de bloemkool samen met de knoflook totdat de bloemkool gaar is.
    Pureer de bloemkool, knoflook en kokosolie (ghee of grasboter) tot een puree en maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • http://www.oerkracht.nl/bloemkoolpuree/
  • Bloemkoolpuree

Categorieën:   Budget recept, Diner, Ei-vrij, Groente, Notenvrij, Vegetarisch

Comments