Menu

Zomerse fruittaart

4.5 (90%) 2 votes

Een zomerse fruittaart, geschikt voor ieder feestje!

Print Friendly, PDF & Email
  • 10
  • 35
  • 30
  • 120
  • Voor de bodem:
    200gr amandelmeel
    200gr roomboter (of kokosolie)
    50gr honing
    6 eiwitten
    2 el kokosmeel
    2 el citroensap

    Voor de vulling:
    1 grote mango (of 2 kleine)
    sap van 2 sinaasappels
    merg van 1 vanillestokje
    6 eidooiers
    2 el arrowroot

    Voor de topping:
    250gr aardbeien
    200 ml kokosroom (koud uit de koelkast)
    merg van 1 vanillestokje
    1 el honing

    Let op: gebruik voor de bodem een speciale bakvorm voor vlaaien (verhoogde bodem)., zodat je de bodem kan vullen.
  • Custard:
    Schil de mango, verwijder de pit en snijdt in blokjes
    Pureer de mango in de blender
    Voeg de sinaasappelsap, eieren, en vanillemerg toe en mix nog kort door elkaar.
    Giet het mengsel in een steelpannetje en zet op laag vuur. Maak de arrowroot aan met een klein beetje water en voeg dit toe. Breng het mengsel - heel langzaam en al roerend - aan de kook. Laat het koken (blijven roeren!) tot het de gewenste dikte heeft. Het wordt nog dikker bij het afkoelen.
    Giet het mengsel in een schaal, dek het af met plastic folie en zet het in de koelkast (ca. 2uur)

    Bodem:
    Oven voorverwarmen op 180 graden.
    Klop de eiwitten stijf
    Overige ingrediënten in een aparte kom luchtig kloppen
    Spatel de eiwitten door het beslag
    Vet de bakvorm in met kokosolie of roomboter en giet het beslag erin.
    Bak de bodem in ca. 35 minuten gaar (even controleren met prikker).
    Laat de bodem afkoelen.

    Afronding:
    Als de bodem afgekoeld en de custard koud is, kan de taart in elkaar gezet worden.
    Vul de bodem met het custardmengsel.
    Snij de aardbeien in kwarten of plakjes en verdeel deze over het custardmengsel.
    Klop de kokosroom stijf met wat honing en vanillemerg. Je kan de taart versieren met toefjes, of de kokosslagroom naderhand op de taartpunten scheppen/spuiten voor de liefhebbers.

    Voor de bodem heb ik het recept van Dayenne voor madeleines aangepast: http://dayennefoodblog.com/2014/04/05/madeleines/

    Voor de custardvulling heb ik mij laten inspireren door de sinaasappel custard van Marjolijn: http://oerspronkelijk.blogspot.nl/2014/05/sinaasappel-custard.html

    Uiteraard kan je met de custard en topping eindeloos variëren qua fruit.

Categorieën:   Desserts, Eieren, Fruit, Snacks

Comments

  • Posted: 16 augustus 2014 19:27

    geertje

    Gemaakt erg lekker. Vult wel heel erg.
  • Posted: 27 augustus 2014 08:52

    Sheila vd Meeren

    Beste Wendy, Ik heb de taart gemaakt maar helaas bleef de custard vloeibaar, zelfs nog 2 scheppen extra arrow root erbij gedaan maar dikte niet in, ondanks laten koken. Groet Sheila
  • Posted: 30 augustus 2014 10:11

    Wendy

    Hoi Sheila, Wat jammer dat de custard niet lukte. Dan is er toch iets niet goed gegaan. Ik maak deze custard bijna wekelijks, en het is nog nooit misgegaan. Misschien toch nog eens proberen? @Geertje: ik ben bezig met het ontwikkelen van een andere cakebodem, die waarschijnlijk wat minder "vullend" zal zijn door het gebruiken van ander meel. Deze versie is nog niet klaar om gedeeld te worden, maar wie weet ;-)
  • Posted: 23 september 2014 09:07

    Claudia Delrio

    Ziet er top uit! Hopelijk is je volgende versie notenvrij :):)