Menu
Peren sorbet

Peren sorbet

Beoordeel dit recept

De appels en de peren zijn er weer!
Nu het seizoen weer is aangebroken ga ik met mijn kinderen weleens appels plukken op een bio boerderij. Daar verkopen ze ook ontzettend mooie en grote peren voor nog geen Euro per kilo. En zo gebeurt het dat we elke keer thuis komen met kilo’s appels en kilo’s peren.

De kinderen snoepen er graag van, maar soms is het toch ook leuk om er wat creatiever mee te zijn. Zoals dit sorbetijsje van peer, wat perfect is op een mooie warme nazomerdag. Je hebt geen ijsmachine nodg, enkel wat ruimte in een vriezer en een goede keukenmachine. Ik kan je beloven dat de smaak vele malen lekkerder is dan dat ene beroemde perenijsje uit de supermarkt 😉

Print Friendly, PDF & Email
 • 1-2
 • nvt
 • 20
 • 4 uur
 • 1 peer (175 à 200 gram)
  1 grote rijpe banaan
  1 eetlepel citroensap
  75 ml amandelmelk (kokosmelk kan eventueel ook, maar kan de smaak wel iets veranderen)
  1 theelepel kaneel
  1 à 2 theelepels rauwe honing
 • Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij het in kleine blokjes. Voor de smaak maakt het niet uit of de peer geschild is of niet, maar ik heb dit meer om estethische redenen gedaan. Hoe kleiner de peer gesneden is, hoe makkelijker de keukenmachine deze kan hanteren in bevroren toestand
  Pel de banaan en snij deze in plakjes.
  Leg de plakjes banaan en de blokjes peer op een schaal wat bedekt is met bakpapier, netjes naast elkaar. Leg deze schaal voor minstens 4 uur, hoogstens een nachtje, in de vriezer.
  Haal vervolgens de bevroren banaan en peer uit de vriezer en doe ze in de keukenmachine.
  Doe daar de amandelmelk, citroensap, kaneel en de honing bij. Je kan ook variëren met het soort notenmelk dat je gebruikt. Om in de herfstferen te blijven heb ik hazelnootmelk gebruikt. Kokosmelk kan uiteraard ook, dit zal het ijsje iets romiger maken en de smaak zal uiteraard ook een beetje anders zijn.
  Laat de keukenmachine draaien tot er een smeuïge softijsje ontstaat.
  Bestrooi het eventueel met nog wat extra kaneel en serveer!
 • http://www.oerkracht.nl/peren-sorbet/
 • Peren sorbet

Categorieën:   Desserts, Ei-vrij, Fruit, Snacks, Vegetarisch

Comments