Menu
Paleo Magnums

Paleo Magnums

Beoordeel dit recept

Tijd voor ijs!
Van onze vaste gastblogger Helen Sturgess van praktijk Oergevoel.

Als klap op de vuurpijl in een reeks overheerlijke en makkelijke ijsjes van Oerkracht keukenprinses Helen, nu deze supergeweldige Paleo Magnums.
De eerste keer dat Helen deze ijsjes maakte zijn ze spoorloos uit de vriezer verdwenen voordat ze zelf kon proeven. Nu hangt er een slot op de vriezer en is de wachtlijst voor de levering van Paleo Magnums inmiddels opgelopen tot drie weken 🙂

Met stip op één van meest lekkere Paleo recepten allertijden en een heel groot succes bij jong en oud. En geloof me, ze zijn de twee nachtjes wachten meer dan de moeite waard!!
Probeer ze zelf, varieer met de vulling en laat ons weten wat je van de ijsjes vind, en wat jouw lekkerste variant is!

Print Friendly, PDF & Email
  • 6
  • nvt
  • 30
  • 12 uur
  • 2 blikken kokosmelk of kokosroom
    2 kleine of 1 grote banaan
    1/2 theelepel gemalen vanille
    1 tot 2 eetlepels cacao nibs of kleine stukje chocola
    CHOCOLADELAAG:
    1 reep pure chocolade, ik gebruik 85% cacao
    1 eetlepel kokos olie
  • Plaats 1 dag van te voren de blikken kokosmelk in de koelkast.
    Maak de blikjes aan de onderkant open en giet het kokoswater af (bewaar voor in een smoothie).
    Schep, de volgende dag, de room uit de blikken en plaats het samen met de banaan en de vanille in de blender en blend het geheel tot een gladde massa.
    Schep de cacao nibs (of stukjes chocola) erbij en giet de mengsel in de vormen.
    Plaats in de vriezer voor één nacht.
    Smelt, de volgende dag, de chocolade en de kokosolie samen au bain-marie en aal de ijsjes uit de vriezer.
    Nu is het van belang dat je snel werkt!! Dip de ijsjes één voor één in de gesmolten chocolade. De chocolade zal gelijk stollen.
    Plaats de ijsjes op een stuk bakpapier gelijk terug in de vriezer.
  • http://www.oerkracht.nl/paleo-magnums/
  • Paleo Magnums

Categorieën:   Desserts, Ei-vrij, Notenvrij, Snacks, Vegetarisch

Comments