Menu

kokos-pompoenpudding

Beoordeel dit recept

Kokospompoenpudding.

Print Friendly, PDF & Email
  • 4
  • 30 min.
  • 10 min.
  • 6 uur
  • 1 middelgrote flessehalspompoen
    2 jonge verse kokosnoten
    500 ml kokosmelk
    4 eetl. Gelatineppoeder
    1 eetl. Kaneel
    2 thlp koekkruiden
    100 gr. Palmsuiker
  • Verwarm de oven voor op 200 gr.
    Bekleed een pakplaat met bakpapier.
    Snijd de pompoen door de helft, verwijder de zaden en schil met de dunschiller. Snijd de pompoen in blokjes en doe ze op de bakplaat. Rooster ze gaar in 25 min.
    Schraap intussen het vruchtvlees uit de kokosnoten, en doe dit in de blender.
    Voeg de helft van de kokosmelk toe. Los in de andere helft de gelatinepoeder op.
    Voeg de gare pompoenblokjes erbij in de blender en maal fijn.
    Zet het gelatinemengsel op het vuur en voeg het pompoenmengsel toe.
    Voeg ook de kruiden en suiker toe en laat het 2 min doorkoken.
    Spoel een puddingvorm om met koud water, en giet het mengsel erin.
    Zet in de koelkast en wacht tot het is opgesteven.
    Serveer evt. met opgeklopte kokosroom.

Categorieën:   Desserts, Ei-vrij, Groente, Notenvrij, Vegetarisch

Comments

  • Posted: 26 oktober 2014 13:03

    marieke

    Het lijkt me heerlijk! Maarre, jonge kokosnoten, waar vind ik die? Of in welk seizoen? de laatste keer was hij totaal ingedroogd :-(
    • Posted: 4 november 2014 08:29

      EetPaleo

      Marieke, bij de toko hebben ze die meestal wel :-)