Menu

Chocolade mint softijsje

Beoordeel dit recept

Lekker nazomeren!
Nu het heerlijk nazomer weer is, kunnen we nog even genieten van gezonde ijsjes! Zoals dit softijsje gemaakt van avocado en banaan! De mint en citroen maken het chocoladeijsje heerlijk verfrissend! Het is een kwestie van even vooruit plannen, de avocado en banaan van te voren in de vriezer leggen. Maar dan is het ijsje ook zo gemaakt!

Print Friendly, PDF & Email
  • 1-2
  • nvt
  • 15
  • 4 uur
  • 1 eetrijpe avocado
    1 hele rijpe banaan
    2 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
    75 ml amandelmelk (kokosmelk kan eventueel ook, maar kan de smaak wel iets veranderen)
    5 blaadjes mint
    Rasp van 1 onbespoten citroen
    2 eetlepels citroensap
    1 à 2 theelepels rauwe honing
  • Halveer de avocado, schep het vruchtvlees eruit met een eetlepel en verwijder de pit. Snij de avocado vervolgens in kleine stukjes.
    Pel de banaan en snij deze in plakjes.
    Leg de plakjes banaan en stukjes avocado minstens 4 uur in de vriezer, max. een nachtje.
    Haal vervolgens de bevroren banaan en avocado uit de vriezer en doe ze in de keukenmachine.
    Doe daar de cacaopoeder, amandelmelk, mintblaadjes, citroenrasp en sap en de honing bij.
    Laat de keukenmachine draaien tot er een smeuïge softijsje ontstaat.
    Serveer met een paar blaadjes mint. Eet smakelijk!
  • Chocolade mint softijsje

Categorieën:   Desserts, Ei-vrij, Snacks, Vegetarisch

Comments