Menu

chocolade-koffiecake met karamelsaus.

4 (80%) 1 vote

Chocolade-koffiecake met karamelsaus

Print Friendly, PDF & Email
  • 8
  • 25 min.
  • 10 min.
  • 15 min.
  • 150 gr. Kastanjemeel
    50 gr. Amandelmeel
    1 tl bakpoeder
    1 tl vanillepoeder
    6 eieren
    1/2 cup cacao
    1/2 cup palmsuiker
    1/4 cup kokosolie, vloeibaar
    1 espresso, vers gezet

    Voor de karamelsaus:
    1 cup kokosroom
    1 cup palmsuiker
    2 eetl honing
    1/3 cup kokosolie
  • Combineer kastanjemeel, amandelmeel, cacao, bakpoeder en vanillepoeder in een kom.
    Voeg eieren, suiker , espresso en kokosolie toe en mix tot een beslag.
    Giet het beslag in een cakevorm en bak in een oven van 175 gr. in 25 min. gaar.
    Laat de cake afkoelen in maak intussen de karamelsaus.

    Voor de saus:
    Doe alle ingredienten in een pan, behalve de kokosolie.
    Breng aan de kook en laat al roerend zachtjes 10 min. doorkoken.
    Haal van het vuur en roer de kokosolie erdoor, tot deze is gesmolten.

    Giet de karamelsaus over de afgekoelde cake.

Categorieën:   Desserts, Eieren, Vegetarisch

Comments

  • Posted: 25 oktober 2014 18:58

    Amerents

    Dat ziet er echt meesterlijk lekker uit! Je boft maar met zo'n moeder...!