Menu
Avocado ijsjes

Avocado ijsjes

Beoordeel dit recept

Super romig!
Het is volgens mij geen geheim dat ik van avocado hou. Onderstaande recept is gebaseerd op Green Reese’s Cups uit het E-book Indulge van Carol Lovett. Eigenlijk zijn het een soort van avocado ijsje. Je begrijpt dat ik deze natuurlijk uit moest proberen!

Dit keer heb ik ze in vormpjes gegoten maar de volgende keer steek ik er absoluut een stokje in zodat je ze als een ijsje op kunt likken. Ze zijn (zeker voor kinderhandjes) veels te koud om zo op te eten. Dit recept mag blijven en we zullen hier nog eindeloos op gaan variëren deze zomer om zo heerlijke romige ijsjes te maken!

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling! Van superfoods tot frambozen, aardbeien of elk fruit wat je maar voor handen hebt. Laat je fantasie de vrije loop, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Print Friendly
  • 12
  • nvt
  • 20
  • 4 uur
  • 1 rijpe avocado
    1 eetlepel citroen of limoensap
    EXTRA VOOR AVOCADO BANANENIJSJES:
    1 rijpe banaan
    EXTRA VOOR AVOCADO CHOCOLADEIJSJES:
    1 flinke schep (rauwe) cacao
    1 á 2 eetlepels ahornsiroop (of 1 banaan)
    EXTRA VOOR AVOCADO NOTENROZIJNENIJSJES:
    1 á 2 eetlepels ahornsiroop (of 1 banaan)
    50 tot 100 gram gemengde noten (fijngehakt) en rozijnen
  • Pureer de avocado met de citroen of limoensap.
    Voeg hier de banaan of de ahornsiroop aan toe.
    Meng de cacao of de vulling erdoorheen.
    Giet het avocado mengsel in vormpjes en steek er indien gewenst ijsstokjes in.
    Zet het geheel in de vriezer voor ongeveer 4 uur of totdat het mengel volledig bevroren is.
  • http://www.oerkracht.nl/avocado-ijsjes/
  • Avocado ijsjes

Categorieën:   Desserts, Ei-vrij, Snacks, Vegetarisch

Comments