Menu

Appelbeignets uit de oven, maar zeker zo lekker.

Print Friendly
  • 7
  • 35
  • 15
  • 35
  • 2 bakbananen (ik heb groene bakbananen gebruikt)
    3 eetlepels kokosolie
    1 eetlepel kokosbloesemsuiker (optioneel)
    2 theelepels kaneel
    2 appels
    2 eetlepels kokosmeel
    sap van 1/2 citroen
  • Schil de bakbananen (zie hier hoe je dat eenvoudig kunt doen).
    Pureer de bakbananen met de kokosolie, 1/2 eetlepel kokosbloesemsuiker en 1 theelepel kaneel tot een glad en soepel deeg
    Schil de appels en gebruik een appelboor om het klokhuis te verwijderen (ik heb de schil bewaard en later gebruikt in een ander recept, zonde om weg te gooien toch?)
    Snijd de appels in ringen van ca. 1/2 cm dikte, giet er wat citroensap over.
    Schep de rest van de kokosmeel, kokosbloesemsuiker en kaneel op een plat bord en roer door.
    'Paneer' de appelringen in het kokos-kaneel mengsel
    Verwarm de oven voor op 175°C
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Verdeel het deeg in tweeën (de helft is voor onder de appelringen en de andere helft voor er bovenop).
    Gebruik de eerste helft van het deeg om platte cirkels te vormen op de bakplaat met bakpapier. Gebruik een lepel die je bevochtigt in een glas met warm water, om het deeg uit te spreiden zonder dat het aan de lepel blijft plakken (zorg er voor dat er niet te veel vocht op het deeg komt).
    Leg de appelringen op de deegcirkels.
    Dek de appelringen af met de andere helft van het deeg. Gebruik wederom een lepel die je af en toe in heet water doopt om het deeg om de appel te draperen.
    Maak met de achterkant van een lepel een gaatje in het midden van de beignet, zodat het een echte appelbeignet wordt.
    Bestrooi de beignets met het restant van het kokos-kaneel mengsel.
    Schuif de bakplaat met beignets in de oven en bak ze in ca. 35 minuten gaar en licht bruin.
  • http://www.oerspronkelijk.nl/appel-beignets/
  • Oerspronkelijk - Appelbeignets

Categorieën:   Auto-immuun, Desserts, Ei-vrij, Fruit, Notenvrij, Snacks, Vegetarisch

Comments